czwartek, 30 lipca 2015

Kapuściane odchudzanie

Kapusta w odchudzaniu zyskała swoją popularność dzięki zupie kapuścianej. Takiej z cebulą i selerem naciowym. Niekoniecznie gwarantowała ona same przyjemności. Potrzeba nie lada silnej woli aby przebrnąć przez tydzień tortur, ale jeśli  komuś sie uda, to na pewno nie pożałuje rezultatów.



Lżejszą wersją będzie sok z czerwonej kapusty. Jeżeli dodamy ją do naszej diety, zyskamy ogromne korzyści. Sądzę więc, że kapuściany kompromis powinnismy przemycić do naszej diety.

Kapusta oferuje nam kombinację substancji odżywczych i błonnika, będąc jednocześnie nisko kaloryczna. Jedna szklanka poszatkowanej kapusty ma zaledwie 20 kalorii.
Kapusta sklada sie w 90% z wody, będzie więc idealną bazą do naszego soku. A jeśli użyjemy wyciskarkę wolno obrotową, zachowamy większość cennego błonnika, który pozwoli nam na uczucie pełnego żołądka na dłużej. Kapusta bogata jest w witaminy C, K i A. Spożywanie kapusty pozwala poprawić procesy trawienia.  Przynosi ona ulgę w zgadze, a regularne jej jedzenie pomoże uporać się z zaparciami. Najwięcej składników odżywczych zawiera surowa, więc sok będzie najlepszym rozwiązaniem. Ze względu na dużą zawartość siarki oraz cynku, spożywanie kapusty łagodzi dolegliwości skórne i pomaga w leczeniu trądziku i egzemy. Składniki zawarte w kapuście wspomagają leczenie obrzęków kończyn, oraz usuwają ze skóry toksyny.

Przygotowałam dla was kombinację soku odchudzajacego, idealnego dla osób borykających sie ze zbędnym kilogramami oraz zatrzymaniem wody w organizmie.
Połączymy ćwierć główki czerwonej kapusty z połową małego ananasa, który z imbirem i cytryna wzmocnią właściwości odtruwające i pomogą nam w walce z nadwagą. Z powyższej kombinacji otrzymałam około litr soku.
Smacznego!










Zapraszamy do polubienia na Facebooku.


2 komentarze:

  1. Mniam, pysznie wyglada.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam nadzieje, że spróbujesz i dasz mi znac jak wyszło? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń